«Τα ελληνοτουρκικά είναι και ευρωτουρκικά σύνορα. Επομένως, όσοι φυλάσσουν τα ελληνικά σύνορα, όπως οι δυο στρατιωτικοί μας που έκαναν περιπολία εκεί, φυλάσσουν και τα ευρωπαϊκά σύνορα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Alpha 989». Σημείωσε δε, ότι «μόνο ένας ανόητος ή κάποιος που βάζει το στενό μικροπολιτικό συμφέρον του πάνω από το πατριωτικό, εθνικό συμφέρον, μπορεί να παίζει παιχνίδια γύρω από τα εθνικά θέματα».

Μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, είπε ότι δεν θα είναι εύκολη συνάντηση. «Δεν περιμένω κάτι θεαματικό» είπε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Η θερμοκρασία προς την ηγεσία Ερντογάν, είναι στις Βρυξέλλες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, παρότι έχει μπει η άνοιξη». Εξάλλου, εξέφρασε την εκτίμηση πως «ούτε η Αθήνα, ούτε η Λευκωσία, ούτε οι Βρυξέλλες επιθυμούν μια οριστική και πλήρη ρήξη με την Άγκυρα».

Όπως είπε, αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει περισσότερο την Αθήνα, είναι «η πλήρης συνεργασία με την Κύπρο, απόλυτη σοβαρότητα και ομοψυχία στα εθνικά θέματα -στην Ελλάδα – ούτως ώστε, αν υπάρξει οποιοδήποτε "ατύχημα", αυτό να βαραίνει 100% την Άγκυρα».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης διατύπωσε την άποψη ότι ο Ερντογάν «δεν είναι τόσο ισχυρός όσο θέλει να εμφανίζεται, διότι έχει απόλυτη ανάγκη τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά χρήματα».

Για τους Έλληνες αξιωματικούς είπε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που έχει σημασία είναι «να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα, με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα, με σταθερότητα, έχει καταφέρει και στο θέμα των δυο στρατιωτικών και στο θέμα των δικαίων μας στο Αιγαίο, αλλά και στα θέματα των δικαίων μας στην Κύπρο, να εδραιώσει και να ενισχύσει τα διεθνή μας ερείσματα».

Τόνισε επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση και η κυπριακή ηγεσία, «δεν κινούνται με βάση ούτε φόβους ούτε αυταπάτες ότι ο Ερντογάν έχει συγκαταβατική διάθεση».

«Κάθε εχέφρων άνθρωπος έχει λόγους να ανησυχεί, αλλά οι Έλληνες, δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε» είπε ο κ. Παπαδημούλης και διευκρίνισε: «Το λέω αυτό, διότι βλέπω ότι από ορισμένους κύκλους, δυστυχώς γύρω από αυτό το θέμα, μια προσπάθεια εκστρατείας φόβου. Η οποία δεν κάνει καλό στη χώρα μας ούτε στην εθνική μας αυτοπεποίθηση ούτε στην εθνική μας στρατηγική ούτε στην εθνική οικονομία – καθώς πάμε σε μια πορεία ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, με αύξηση των επενδύσεων, ρεκόρ στον τουρισμό κ.λπ.».

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε πως «μόνο ένας ανόητος ή ένας άνθρωπος που βάζει το στενό μικροπολιτικό συμφέρον του πάνω από το πατριωτικό, εθνικό συμφέρον, μπορεί να παίζει παιχνίδια γύρω από αυτό» και συμπλήρωσε πως «όσοι φυλάσσουν τα ελληνικά σύνορα, όπως οι δυο στρατιωτικοί μας που έκαναν περιπολία εκεί, φυλάσσουν και τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις