Διέψευσε κατηγορηματικά ο Σταύρος Κοντονής δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διάταξη σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα παρατείνει τον εγκλεισμό των «οκτώ» Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα.

Ο υπουργός μάλιστα με αφορμή τις δηλώσεις του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ βρήκε ευκαιρία να ασκήσει κριτική και στα όσα είπε χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκης χαρακτηρίζοντας τη στάση του ανεύθυνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος είχε θέσει θέμα ανταλλαγής των «οκτώ» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο κ. Κοντονής αφού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραβιάσει το Σύνταγμα αλλά και την έννομη τάξη, διευκρίνισε ότι η ρύθμιση αφορά καταδικασμένους από τα ελληνικά δικαστήρια οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν άδεια αλλά έχει ζητηθεί ή αποφασιστεί η έκδοση τους.

«Όλοι καταλαβαίνετε ότι με την πρώτη άδεια που θα πάρουν θα εξαφανιστούν» δήλωσε ο κ. Κοντονής από τα υπουργικά έδρανα και εξήγησε ότι η μη αποφυλάκιση αφορά μόνο αυτή την κατηγορία κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις