«Εμφύλιος» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξέσπασε με αφορμή την αρχική επιλογή του Στάθη Μαρίνου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε σε φιάσκο, με αποτέλεσμα η θέση του διοικητή στον Οργανισμό να παραμένει κενή όπως και αυτή του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», ο κ. Μαρίνος αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από το σάλο που ξεσήκωσαν οι καταγγελίες της ΝΔ, ότι ως σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ έδινε δουλειές στον εαυτό του και στον συνεταίρο του από το δημόσιο οργανισμό, με απευθείας αναθέσεις.

Η συγκεκριμένη επιλογή προκάλεσε τριγμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τρεις τουλάχιστον βουλευτές εξέφρασαν επιφυλάξεις για το διορισμό του.

Την ίδια στιγμή που ο Μαρίνος φέρεται να είχε τόσο την υποστήριξη της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου όσο κι άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος – ο οποίος δεν γνώριζε για τις δραστηριότητες Μαρίνου – ζήτησε την παραίτησή του.

Στην επιστολή του ο κ. Μαρίνος αναφέρει ότι «για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του από την αξιωματική αντιπολίτευση», αποσύρεται από τη διαδικασία επιλογής και διορισμού διοικητή στον ΕΦΚΑ. Μάλιστα, και παρά το προφανές πλήγμα στο κυβερνητικό αφήγημα περί «ηθικού πλεονεκτήματος», ο κ. Μαρίνος επέμεινε ότι «τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει» στην πρόταση διορισμού του στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ όπως και στην επαγγελματική του σχέση με την ΗΔΙΚΑ, «παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων».

«Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», αναφέρει και καταλήγει επισημαίνοντας πως εξακολουθεί να θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης τις επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις του για την υποστήριξη του έργου της.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης από πλευράς Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κόμμα ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με τεράστια σκάνδαλα και απάτες εις βάρος του ελληνικού λαού.

Αλλά και η ΗΔΙΚΑ χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης προς τον φορέα και προς τον κ. Μαρίνο, υπερασπίζεται την επαγγελματική και ηθική ακεραιότητα του συνεργάτη της και επισημαίνει πως τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει λάβει καμία απολύτως άλλη αμοιβή ή αποζημίωσηπέραν των νόμιμων απολαβών του για τη θέση του συμβούλου στη διοίκηση. Αναφορικά με τον κ. Καρκαλή, παραδέχεται ότι υπήρξε συνεργασία με διαφανή διαδικασία και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή της εταιρείας Safecape.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις