Αίσθηση προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση ότι ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών έγινε μητέρα στο Λαύριο. Η κοπέλαμεταφέρθηκε την Τρίτηστο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, με πόνους που προμήνυαν την έλευση του μωρού. Από εκεί μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα όπου και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό.

Το κοριτσάκι που κατοικεί στην Ξάνθη και είναι Πομάκα μίλησε στο Πρώτο Θέμα: «Ήρθα να γεννήσω κοντά στη μαμά μου για να με περιποιηθεί και να μου δείξει πώς να προσέχω το μωρό. Τον σύντροφό μου τον ερωτεύτηκα και κλεφτήκαμε γιατί θελουμε να μείνουμε μαζί. Ο σύντροφος μου έχει μεγάλη αγωνία. Του είπα πώς πήγε η γέννα και σύντομα θα είναι κοντά μας. Το μωράκι μοιάζει στον μπαμπά του».

Στο ίδιο δημοσίευμα μιλά και η 35χρονη μητέρα του κοριτσιού: «Το παιδάκι μου αγάπησε έναν 16χρονο και κλεφτήκανε. Εγώ είμαι φτωχή γυναίκα, χήρα. Πουλάω λουλούδια για να ζήσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Ζω στο Λαύριο και δεν είχα λεφτά να ανέβω στην Ξάνθη. Έτσι πλήρωσα το εισιτήριο για να έρθει το παιδί μου να γεννήσει εδώ στην Αθήνα και να το έχω κοντά μου. Γέννησε φυσιολογικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Περιμένω και τον γαμπρό μου και θα τους πάρω όλους μαζί να ζήσουμε στο Λαύριο. Για εμάς τους μουσουλμάνους δεν είναι σπάνιο οι γυναίκες να γεννούν σε μικρή ηλικία, αντιθέτως υπάρχουν κορίτσια που γεννούν και σε πιο μικρή ηλικία».

Την ίδια ώρα ο Θεολόγος Ζάγκαλης, Γενικός Γιατρός του Κέντρου Υγείας στο Λαύριο, ανέφερε πως ο ίδιος δεν βλέπει βιασμό αφού όλοι ήταν χαρούμενοι λέγοντας χαρακτηριστικά:«Το κοριτσάκι είναι 13 ετών και ήταν 37 εβδομάδων έγκυος. Είναι μουσουλμάνα και κατάγεται από τη Θράκη. Είχε κατέβει με την μητέρα της και την αδερφή της για μια εβδομάδα στο Λαύριο και θα ερχόταν και ο σύντροφός της. Επίσης, δεν προκύπτει ότι υπήρξε κάποιος βιασμός ή κάτι άλλο το ανησυχητικό γιατί και η μητέρα της είναι σε πολύ καλή διάθεση. Μας είπε η 13χρονη ότι ο σύζυγός της δουλεύει στην Ξάνθη κι ότι θα κατέβαινε την επόμενη ημέρα. Είναι εντυπωσιακό ότι γέννησε στα 13 του χρόνια αυτό το κοριτσάκι αλλά είναι μια οικογένεια που γενικότερα τεκνοποιεί σε μικρή ηλικία και μάλιστα η μητέρα της 13χρονης είναι περίπου 36 ετών».

Ο μαιευτήρας της μικρής, Γεώργιος Αργυριάδης, αναφέρει πως η 13χρονη παρακολουθείτο από νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έφτασε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις