Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, καθώς ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ένταση σημειώθηκε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου κατέληξε ο κύριος όγκος των διαδηλωτών του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Μερίδα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονται μπροστά από τις δυο κλούβες με τις οποίες έχει αποκλειστεί η Ηρώδου του Αττικού και πέταξαν κομμάτια από μάρμαρο και νεράντζια.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις σώμα με σώμα

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν με τα χέρια τους να ανατρέψουν κλούβα των ΜΑΤ, οι διμοιρίες των οποίων απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Πορεία πραγματοποίησαν εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές, ζητώντας διορισμούς μόνιμων στην εκπαίδευση και εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, να έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κλειστοί παρέμειναν για ώρα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

https://cdn.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png