Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Υπάρχει συσσωρευμένη ένταση στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο σε ποσότητα αλλά και σε διάρκεια. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια κλιμάκωση ακόμη και θερμού επεισοδίου. Όχι γιατί το επιθυμεί ο κ. Ερντογάν αλλά γιατί με τόση ένταση μια λάθος αξιολόγηση, μια λάθος εκτίμηση της στιγμής μια παρανόηση ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου είναι πιθανότερο τους δυο επόμενους μήνες, επικαλούμενος εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ερντογαν επιθυμεί να γίνουν νωρίτερα οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και να συμπέσουν είτε με την επέτειο των δυο χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο ή με την επέτειο της νίκης στην Αφρίν, οπότε θα ήθελε να αξιοποιήσνα τέτοιο επεισόδιο στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. εξέφρασε την διαφωνία του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο ο οποίος αποκάλεσε «τρελό» τον κ. Ερντογάν. «Το να λες τρελό κάποιον, σημαίνει ότι δεν βλέπεις πως ό,τι κάνει το κάνει συνειδητά και αυτό είναι λάθος εκτίμηση», ανέφερε.

Είπε τέλος ότι πρόταση της Ν.Δ. είναι να προχωρήσει η Ελλάδα άμεσα σε μια αναβάθμιση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Κύπρο, με την διαμόρφωση ανωτάτου συμβουλίου στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου.

Για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ μιας ονομασίας για όλες τις χρήσεις που να διακρίνει σαφώς την ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και κατάργηση κάθε έννοιας αλυτρωτισμού.

Είπε επίσης ότι έως τώρα η Ν.Δ. δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση. «Αν ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για όλα τα θέματα, ο κ. Μητσοτάκης είναι εδώ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις