Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις ύποπτοι που προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ, μετά την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα που σημειώθηκε σε βάρος του τουρκικού Προξενείου, επί της οδού Βασιλέως Παύλου 22, στο Ψυχικό.

Οι ύποπτοι εξετάστηκαν και αφού δεν προέκυψε τελικά τίποτα σε βάρος τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Το περιστατικό προκάλεσε και την αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η ρίψη χρωμάτων, στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Το χρονικό της επίθεσης

Νωρίτερα, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 15 μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές εναντίον του κτιρίου του τουρκικού Προξενείου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Λίγο αργότερα, μέλη του «Ρουβίκωνα», «ανέβασαν» σχετική ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ως λόγο της επίθεσης επικαλέστηκαν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Αφρίν της Συρίας.

Μάλιστα, σε βίντεο που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν αστικό λεωφορείο για την μεταφορά τους στο σημείο, φορούσαν φωσφοριζέ γιλέκα και αφού αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί ως στατική δύναμη φρουράς, πέταξαν μπογιές με τα χρώματα της κουρδικής σημαίας εναντίον του κτιρίου του Προξενείου.