Σε σύσκεψη κάλεσε τη Μ. Πέμπτη τη διοίκηση της ΕΥΑΘ η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, με θέματα συζήτησης τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη και την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Η υφυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η εταιρία για την αποκατάσταση της βλάβης και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν «ανέδειξαν επιπλέον μια σκληρή πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας, ότι η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανεπάρκεια και την παλαιότητα των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης».

«Δεν μεταβιβάζω καμία ευθύνη. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αποδεικνύεται άμεσα η ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά, που το 2014 κατήργησε το έργο για την ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης μέσω νέου αγωγού από τον Αλιάκμονα, το οποίο επανέφερε και επικαιροποίησε η νέα διοίκηση» υπογράμμισε η υφυπουργός.

Πρόσθεσε, δε, ότι στη συνάντηση κατατέθηκανπροτάσεις, σχεδίων και δράσεων, για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι ανεπάρκειες και οι αδυναμίες, ενώ κατηγόρησε όσους επωφελούνται από το πρόβλημα της διακοπής στην υδροδότηση και θέτουν και πάλι ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

«Οφείλω επίσης να βάλω ένα τέλος στην πονηρή προσπάθεια των ημερών, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι να ανοίξουν εκ νέου το κεφάλαιο της παράδοσης του νερού στα χέρια ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων. Δηλώνω ότι είναι πάγια προσωπική μου θέση, όπως και της κυβέρνησης, το φυσικό αγαθό που λέγεται νερό να παραμείνει δικαίωμα όλων των πολιτών και υπό δημόσιο έλεγχο» τόνισε η κ. Κόλλια – Τσαρουχά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις