Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης, στο οποίο επρόκειτο να συζητηθεί η υπόθεση θανάτου της Μελίνας Παρασκάκη, τον Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο, μετά από επέμβαση ρουτίνας.

Η αναβολή σχετίζεται με πρόβλημα υγείας μέλους του Πειθαρχικού ενώ εκκρεμεί η απολογία της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, η οποία -σύμφωνα με το πόρισμα- ευθύνεται γιαβαριά ιατρική αμέλεια.

Πρόκειται για διαφορετική διαδικασία από αυτή που έχει γίνει από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείαςκαι από την οποία θα προκύψουν οι πιθανέςπειθαρχικές κυρώσειςσε βάρος της αναισθησιολόγου.

Η τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη έχασε τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου 2015 μετά από επέμβαση ρουτίνας (για κρεατάκια) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ως πιθανότερη μέχρι σήμερα εκδοχή προβάλλει το αλλεργικό σοκ στο αναισθητικό φάρμακο που της χορηγήθηκε.

Όπως δήλωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, καισύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητώνπροκύπτει «βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου καθώς δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβεια και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Αναισθησιολόγος στο χειρουργείο ήταν η Νεκταρία Πολάκη, ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η ίδια έχει δηλώσει (Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ) πως κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την αντίδραση του οργανισμού του παιδιού και πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η μικρή Μελίνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις