Κάλεσμα για δυναμικό "παρών" σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες απευθύνει το ΠΑΜΕ για την Τρίτη στις 11.30 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για τους δύο συλληφθέντες στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Δευτέρα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση του, "καταγγέλλει στον εργαζόμενο λαό, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μέσα από ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής επιτέθηκε απέναντι σε χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές που διαμαρτύρονταν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία".

"Η κυβέρνηση από τη μία υπογράφει συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ–ΗΠΑ-ΕΕ και την ίδια στιγμή δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μετά από το ξέπλυμα του νυν προέδρου των ΗΠΑ από την κυβέρνηση, σειρά πήρε η προστασία με ξεχωριστό ζήλο του αγάλματος του μακελάρη πρώην προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν, ένα άγαλμα-σύμβολο του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού", επισημαίνει.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση "αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες".

"Η τρομοκρατία δε θα περάσει!", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ