Στις 25 Απριλίου θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο συλληφθέντες στα επεισόδια στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, γύρω από το άγαλμα Τρούμαν, χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια αντιπολεμικής πορείας μελών του ΠΑΜΕ και της φοιτητικής παράταξης ΜΑΣ.

Σε βάρος των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα που αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους δύο συλληφθέντες έξω από την αίθουσα του Αυτοφώρου.

Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του Κομμουνιστικού Κόμματος αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς που τους συνόδευσαν και άρχισαν να φωνάζουν «αφήστε τους ελεύθερους». Κάποιοι μάλιστα κινήθηκαν και απειλητικά εναντίον των αστυνομικών, ενώ εκτοξεύθηκαν και μπουκάλια προς την μεριά τους. Όταν πάντως οι δυο συλληφθέντες μπήκαν μέσα στην αίθουσα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για «όργιο καταστολής» από πλευράς των Αρχών, ενώ συμπαράσταση στους δύο νεαρούς συλληφθέντες εκφράζουν (εκτός του ΠΑΜΕ) η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, πολλά εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, και δεκάδες άλλοι φορείς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις