Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι με τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία πετούσαν στα 10.000 πόδια και δεν είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζήτησανστοιχεία πτήσης από τον πιλότο του ελικοπτέρου, που πετούσε στα 1.500 πόδια.

Το τουρκικό ραντάρ ενημέρωσε τους πιλότους του ελικοπτέρου ότι το Chinook που μετέφερε τον πρωθυπουργό και τον Α/ΓΕΕΘΑ προσεγγίζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και οφείλουν να αποχωρήσουν, την ώρα που το μέσο της Αεροπορίας Στρατού πετούσε Νοτιοδυτικά της Μεγίστης.

Ο Έλληνας πιλότος αγνόησε τους Τούρκους και ενημέρωσε άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα και τον ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη.

Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν, πετώντας στα 20.000 πόδια στον δικό μας εναέριο χώρο, δύο ελληνικά μαχητικά και με την εμφάνισή τους τα τουρκικά έφυγαν ανατολικά.

Την εμφάνιση και αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το Chinook ο Πρωθυπουργός και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, άρχισαν την προκλητική τους συμπεριφορά οι Τούρκοι με ένα ζευγάρι F-16, που είχε απογειωθεί από το Dalaman και προσπαθούσαν συνεχώς να περάσουν εντός του FIR Αθηνών.

Όταν τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες, τα ελληνικά ραντάρ είχαν «πιάσει» τις προθέσεις των Τούρκων και είχαν θέσει σε ετοιμότητα ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι.

Δύο ζεύγη από μαχητικά της χώρας μας βρέθηκαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ την επίμαχη στιγμή, που το ελικόπτερο μετέφερε τον πρωθυπουργό από την Ρω προς το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, υπήρχε παραβίαση του FIR στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις