Η αύξηση του αριθμού των βιασμών και της (-)ουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Ινδία αποτελεί «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», κατήγγειλε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Κάιλας Σατιάρτι, με έως και 100.000 υποθέσεις να εκκρεμούν να εκδικαστούν.

«Κάθε φορά που μία θυγατέρα βιάζεται και φονεύεται, βιάζεται και φονεύεται η ψυχή της Ινδίας», ανέφερε ο Σατιάρτι μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία αναφέρεται ο χρόνος που χρειάζονται τα δικαστήρια να εξετάσουν μία υπόθεση (-)ουαλικής κακοποίησης εναντίον ενός παιδιού.

Έπειτα από μια σειρά νέων περιστατικών βιασμών μικρών κοριτσιών, έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην Ινδία πολλές διαμαρτυρίες.

Στην έκθεση του Kailash Satyarthi Children's Foundation, της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Σατιάρτι, αναφέρεται ότι μία υπόθεση βιασμού ανηλίκου που καταγγέλλεται σήμερα στη βορειοανατολική Πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές θα χρειαστεί 99 χρόνια για να φτάσει στα δικαστήρια.

Το αντίστοιχο διάστημα στη δυτική Πολιτεία Γκουτζαράτ είναι 53 χρόνια.

«Αν ένα παιδί πρέπει να περιμένει και να παρακαλά για δικαιοσύνη στα δικαστήρια επί δεκαετίες, αυτό αποτελεί κοινή μας αποτυχία», τόνισε ο Σατιάρτι.

«Πιστεύετε ότι μια 15χρονη έφηβη που κακοποιήθηκε σήμερα θα παραστεί στο δικαστήριο με τα εγγόνια της όταν γίνει 70;», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, 18.862 υποθέσεις βιασμών ανηλίκων καταγράφηκαν το 2016, δηλαδή περισσότερες από 50 την ημέρα. Συνολικά τη χρονιά αυτή καταγράφηκαν 40.000 υποθέσεις βιασμών, αύξηση από τις 25.000 το 2012.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι χιλιάδες ακόμη υποθέσεις βιασμών δεν καταγγέλλονται κάθε χρόνο.

Τη Δευτέρα οκτώ άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό και τον φόνο ενός 8χρονου κοριτσιού στην Πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης, αλλά και επικρίσεις εναντίον του κυβερνώντος κόμματος.

Τις τελευταίες δύο ημέρες έγιναν καταγγελίες για τρεις ακόμη βιασμούς παιδιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις