Το παραμικρό δεν θα άλλαζε στον επίμαχο νόμο που έχει συνδεθεί με το όνομά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

«Αυτός ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εκείνη την περίοδο στη χώρα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα, όπως συνέβη για παράδειγμα με τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον FOCUS 103,6.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Ο νόμος έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στο νόμο Παρασκευόπουλου, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς το νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση, αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε και τις εξελίξεις στο θέμα κράτησης των ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να τεθεί θέμα συμψηφισμού με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους οκτώ Τούρκους, γιατί τουλάχιστον για εμάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, οπότε η λειτουργία της δεν μπορεί να εξαρτάται από θέματα σκοπιμότητας, πολιτικής ή ακόμη και ανθρωπιστικής, εξαρτάται μόνο από νομιμότητα», εξήγησε και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την απελευθέρωσή τους λέγοντας ότι «φαίνεται ότι αυτήν την περίοδο, πραγματικά η Ε.Ε. συμπαρίσταται στα δικαιοκρατικά αιτήματα της χώρας μας και ελπίζουμε με την αύξηση της πίεσης να πετύχουμε μία αλλαγή από την τουρκική πλευρά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις