Κλιμακώνονται οι κυβερνητικές παλινωδίες για τις γαλλικές φρεγάτες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να «αδειάζει» τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Κουβέλη ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σε τηλεοπτική του εμφάνιση είχε επιβεβαιώσει τη συμφωνία για αγορά με leasing των δυο Γαλλικών πλοίων.

Ωστόσο σε συνέντευξή του στον Alpha, ο κύριος Τζανακόπουλος μίλησε για διερευνήσεις και όχι για ύπαρξη συμφωνίας.

«Υπάρχουν μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ επέμεινε πως «ο κ. Κουβέλης και η κυβέρνηση αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν διερευνήσεις για μια σειρά από project. Από κει και πέρα αν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση και σχετική συζήτηση σε όλα τα αρμόδια όργανα τα κυβερνητικά, αλλά και τα κοινοβουλευτικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Κουβέλης είχε δηλώσει:

«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα δημοσιεύματα από γαλλικά ΜΜΕ, όπως η La Tribune και η Mer et Marine ανέφεραν ότι δεν υπάρχει συμφωνία ενώ παρουσίαζαν τις αντιρρήσεις της γαλλίδας ΥΠΕΘΑ.

Επικριτικές ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης εξέδωσαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις