Στη Βουλή έφτασε η πορεία εργαζομένων της ΔΕΗ που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Φτάνοντας έξω από την Βουλή άδειασαν συμβολικά σακούλες με λιγνίτη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέψουν να πωληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ σε ξένους επενδυτές, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «ο δημόσιος χαρακτήρας του ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό είναι επιβεβλημένος, όπως και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Το «παρών» στην πορεία της ΓΕΝΟΠ δίνει και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, πετώντας και ο ίδιος λιγνίτη στο μνημείο, ενώ σε δήλωσή του ανέφερε ότι «όσοι βάλουν σήμερα την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της ΔΕΗ να ξέρει ότι τους περιμένει περιμένει κελί στον Κορυδαλλό».

Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλά χωρίς αιδώ τις Λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας. Την ύστατη αυτή ώρα τους καλούμε να πάρουν πίσω το επίμαχο νομοσχέδιο και να φανούν έστω και μία φορά συνεπείς στις προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν ως ένθερμοι υποστηρικτές για την αναγκαιότητα της ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα».

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ άδειασαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις