«Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όλο αυτό το διάστημα είναι τέτοιες ώστε μας δίνεται η δυνατότητα, μετά την έξοδο τον Αύγουστο, να πάρουμε πρωτοβουλίες για διαπραγμάτευση στα ζητήματα της μείωσης των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε «η χώρα μας αυτή τη στιγμή, δεν είναι στην κατάσταση που ήταν όταν τέθηκαν αυτά τα μέτρα. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι νέα μέτρα αλλά η συνεχής βελτίωση των συνθηκών».

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι καθαρή η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο σημείωσε ότι «ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα πάει στις 20 Αυγούστου για μια καθαρή έξοδο, χωρίς τέταρτο μνημόνιο και πιστοληπτική γραμμή, που θέλουν ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Μητσοτάκης.

Χωρίς αξιολογήσεις και προαπαιτούμενα, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού» και υπογράμμισε ότι «τώρα λένε ότι θα υπάρχει παρακολούθηση. Φυσικά και θα υπάρχει παρακολούθηση. Όταν ανήκεις σε μια υπερεθνική οικονομική οντότητα, όπως στην Ευρωζώνη, είναι φυσικό να υπάρχει παρακολούθηση, πόσο μάλλον σε χώρες που μόλις βγήκαν από το μνημόνιο. Το ίδιο συνέβη στην Πορτογαλία, στην Κύπρο, στην Ιρλανδία. Είναι μεγάλη εθνική επιτυχία ότι η χώρα βγαίνει από τη μνημονιακή περιπέτεια».

Σημείωσε επίσης ότι οι 'Ελληνες δεν επιθυμούν εκλογές «εκτός από τον κ. Μητσοτάκη που έχει "μανία" με το θέμα των εκλογών». «Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», είπε.

Τέλος, σε ερώτηση για τις μεταναστευτικές ροές είπε ότι «η αιχμή του δόρατος είναι στην αναλογική κατανομή μεταναστών που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης» και εξήγησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφορτίσει τα νησιά με τη μεταφορά των ατόμων που μπορούν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, έχοντας υπόψιν ότι και η ενδοχώρα δεν έχει απεριόριστη χωρητικότητα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις