Την ενόχλησή της σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Λέσβου ετοιμάζεται να δείξει στον Αλέξη Τσίπρα μερίδα κατοίκων της Μυτιλήνης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού για το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

Στα σχέδιά τους προβλέπεται τα καταστήματα να είναι κλειστά κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το συντονιστικό όργανο επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου καλεί κατοίκους και φορείς να ξεσηκωθούν ενόψει της πρωθυπουργικής επίσκεψης.

Οι λόγοι της δυσαρέσκειας είναι δύο: Το μεταναστευτικό και ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ.

Ήδη, στη Μυτιλήνη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για να μην προκληθούν επεισόδια, ενώ οι πληροφορίες θέλουν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ να ταξιδεύουν στη Λέσβο για να συνδράμουν.

Για τις 3 Μαΐου, το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, αποφάσισε συγκεκριμένα: απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νησιού, συλλαλητήριο στον χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και αποχή όλων των φορέων από τις θεματικές συνεδριάσεις του συνεδρίου. Συγκεκριμένα η ομιλία Τσίπρα θα γίνει την Πέμπτη στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μυτιλήνης θα συμμετάσχουν και Χιώτες, δεδομένου ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου αποφασίστηκε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη, καθώς επίσης και συγκέντρωση το πρωί στο κέντρο ώστε φορείς να μεταβούν στη Μυτιλήνη.

Μιλώντας στο Lesvosnews.gr, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίου» Νάσος Γιακαλής δήλωσε:

«Ζήτησα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο από την κ. Καλογήρου και τον κ. Γαληνό να παραιτηθούν και να παραδώσουν τα κλειδιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου… Θα είμαστε όλοι μαζί τους»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις