Ακόμη και με διαρροή στοιχείων του υπουργείου Εξωτερικών– τα οποία, όπως ισχυρίζονται έχουν περιέλθει στην κατοχή τους- απειλούν οι Τούρκοι χάκερ που ευθύνονται για τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε συνέντευξη τους στην τηλεόραση του ΣΚΆΪ και στον Μανώλη Κωστίδη, προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις το επόμενο διάστημα.

Η συνέντευξη έγινε σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με τους χάκερ που αυτοαποκαλούνται "Πολεμιστές του Διαδικτύου", να ισχυρίζονται ότι αιτία των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει είναι "οι άδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τα οκτώ μέλη της FETO" – δηλαδή για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, αλλά η Άγκυρα ζητά την έκδοση τους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι χάκερ ισχυρίσθηκαν ότι μπορούν να δημοσιοποιήσουν στοιχεία από το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε το σχετικόβίντεο:

Σημειώνεται ότι μετά το χακάρισμα της ιστοσελίδας του ΑΠΕ, η ίδια ομάδα προχώρησε σε άλλες τέσσερις παραβιάσεις ιστοσελίδων:αυτής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου, δύο εταιρειών και μιας εφημερίδας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι χάκερ "μπορούν να κατεβάσουν" σελίδες ελληνικών φορέων και οργανισμών και αυτό θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα "από τις αποφάσεις σχετικά με τους γκιουλενιστές", όπως αποκαλούν τους 8 τούρκους στρατιωτικούς. Μάλιστα, απάντησαν ότι η ομάδα τους αριθμεί "χιλιάδες μέλη".

Οι χάκερ, 35άρηδες στην πλειονότητά τους, όπως επισήμανε ο Μ. Κωστίδης εστίασαν στην υπόθεση των οκτώ αξιωματικών που εκζητούνται από την Τουρκία ως πραξικοπηματίες.

Μάλιστα, οι ίδιοι έλαβαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να δώσουν τη συνέντευξη, ενώ παράλληλα με τον οπερατέρ του τηλεοπτικού σταθμού, κινηματογραφούσαν και εκείνοι τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο.


Πηγές ΥΠΕΞ: Περιστατικά “κυβερνοεπίθεσης” αντιμετωπίζονται άμεσα

"Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες" απάντησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς τούρκων χάκερ, σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα μπορούσαν να "εισβάλουν" και στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ "ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις