Σάλος επικρατεί από το πρωί στα τουρκικά ΜΜΕ από την είδηση της σύλληψης του Τούρκου στις Καστανιές Έβρου.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά μέσα εκφράζουν την έκπληξή τους για τη σύλληψη του Τούρκου πολίτη, τη στιγμή που «προφανώς πέρασε κατά λάθος τα σύνορα»: «Πέρασε κατά λάθος τα σύνορα και τον συνέλαβαν», γράφει η Sabah.

Στο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης «συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες επειδή πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα».

Η Daily Sabah αναφέρει: «Η Ελλάδα συλλαμβάνει Τούρκο δημοτικό υπάλληλο στη διάρκεια εργασιών στη μεθοριακή ουδέτερη ζώνη» και σημειώνει πως ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ έκανε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο για την τοποθέτηση νέων σωλήνων υδροδότησης και πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά όταν τέλειωσε τη δουλειά του, ενώ «κατασχέθηκε και ο εκσκαφέας».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου κατηγορούμενοι για κατασκοπεία «εντείνοντας περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Η εφημερίδα Milliyet σε άρθρο με τίτλο: «Ο Ελληνικός στρατός συλλαμβάνει Τούρκο χειριστή εκσκαφέα στη νεκρή ζώνη» σημειώνει: «Ο χειριστής που ήθελε να επιστρέψει από τη νεκρή ζώνη ενώ έκανε εργασίες για τοποθέτηση γραμμής υδροδότησης στο μεθοριακό πέρασμα Παζάρκιουλε στην Αδριανούπολη συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες».

Τέλος, η Hurriyet με ιδιαίτερα καυστικό ύφος σημειώνει: «Οι Έλληνες υποστήριξαν ότι Μούσα Αλερίκ πέρασε το όριο των οκτώ μέτρων».

Στο δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες ώστε να αφεθεί ελεύθερος.