Σκληρή κόντρα Βενιζέλου- Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή!

Σκληρή κόντρα Βενιζέλου- Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή!

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση που ξέσπασε στο Κίνημα Αλλαγής, ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Την αρχή έκανε ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε ευθείες βολές στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις  δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη υπέρ της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, θέμα με το οποίο διαφωνούν περίπου οκτώ βουλευτές της ΔΗΣΥ. 

"Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!", έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Αρκαδίας. 


Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, το γραφείο του οποίου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση- απάντηση στον βουλευτή. 

Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος,  η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο. Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε: Βενιζέλος- Μπακογιάννη υπέρ της δυνατότητας αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια


Τι είπε νωρίτερα ο Ε. Βενιζέλος για την αναδοχή

Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων εξήγησε ότι "αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων. Θα εξεταστούν ισότιμα από κοινωνική υπηρεσία και τη δικαιοσύνη. Η νομολογία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο".

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, "ο αποκλεισμός από υπόθεση υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, παραβιάζει άρθρα της Σύμβασης. Ο αποκλεισμός διαζευγμένου πατέρα που είναι ομοφυλόφιλος από επαφή με κόρη του, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προστασία των  δικαιωμάτων, ο σεβασμός της  νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας. Φυσικό τέκνο δικαιούνται να αποκτήσουν και ομοφυλόφιλα άτομα".

."Σέβομαι απολύτως την ηθική ατομική και χριστιανική της  Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά νομοθετούμε αλλιώς ως Πολιτεία", συμπλήρωσε- μεταξύ άλλων- ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.