Παρότι η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχει χτύπησε «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα και σε αρκετές περιπτώσεις εκφράστηκαν φόβοι για θερμό επεισόδιο, ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα εκτιμά ότι οι δύο χώρες δεν πρόκειται να φτάσουν στα άκρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αντρέι Μάσλοβ έκανε αναφορά στα ελληνοτουρκικά, στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Σκοπίων για την ονομασία της πΓΔΜ, αλλά και στη μεταμνημονιακή εποχή.

«Σε όλες τις δύσκολες συγκυρίες πρέπει να κυριαρχεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, όπως η συνθήκη της Λωζάνης. Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, δύο μελών του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να λυθούν ειρηνικά, δια της διπλωματικής οδού», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «δεν βλέπω την πιθανότητα εκδήλωσης θερμού επεισοδίου».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό εξήγησε πως «εάν οι δύο πλευρές βρουν κάποια λύση, όποια ονομασία και αν συμφωνηθεί -εάν ενσωματωθεί και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας- τότε θα αναγνωρίσουμε όλοι, και εμείς αυτό το όνομα».

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική οικονομία αλλά και την έξοδο από τα Μνημόνια, υπογράμμισε ότι «η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται καλά. Διαπιστώνουμε σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, εφόσον πέρυσι καταφέραμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά στοιχεία της διμερούς μας σχέσης σε όλους τους τομείς».

Αποκάλυψε, δε, ότι πέρσι ήρθαν στη χώρα μας 900.000 Ρώσοι ενώ αυτοί που αναμένεται να την επισκεφθούν φέτος θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τομέα του εμπορίου, δηλώνοντας ότι το εμπόριο επανήλθε στα 3,7 δισ. δολάρια, αύξηση κατά 27%, συγκρίνοντας με το προηγούμενο έτος, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στον τομέα του τουρισμού λέγοντας ότι την προηγούμενη χρονιά ήλθαν στη χώρα μας 900.000 Ρώσοι ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Κάνοντας, τέλος, μια αναφορά στον πόλεμο στη Συρία, τον χαρακτήρισε «μεγάλη τραγωδία», ενώ υποστήριξη ότι «οι βομβαρδισμοί στις 14 Απριλίου έγιναν εμπόδιο στην πολιτική πορεία της διευθέτησης».

Δείτε τη συνέντευξη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις