Τη διαβεβαίωση ότι ο ΟΣΕ δεν έχει μέχρι σήμερα παραδώσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα, που είναι απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με κινητικά προβλήματα, δίνει με ανακοίνωσή της η εταιρεία, με αφορμή περιστατικό στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια του οποίου πολίτης με αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπόρεσε να επιβιβαστεί στην αμαξοστοιχία για Αθήνα.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει ότι ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον εν λόγω επιβάτη και προσθέτει ότι παρότι ο πολίτης δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία για την εξυπηρέτησή του, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για να καταστεί δυνατή η επιβίβασή του.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την προμήθεια του μηχανήματος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει δρομολογήσει από τα μέσα του 2017 όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τον ΟΣΕ -ο οποίος έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία των Σιδηροδρομικών Σταθμών- ώστε να υπάρξει η προμήθεια των ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων, που απαιτούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που έχουν ειδικές ανάγκες. Ο ΟΣΕ μέχρι σήμερα δεν έχει παραδώσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τέτοιο ανυψωτικό μηχάνημα"

Σχετικά με τον επιβάτη υπογραμμίζεται ότι αυτός προσήλθε στον σιδηροδρομικό σταθμό στις 7.00 π.μ. για να επιβιβαστεί σε αμαξοστοιχία που είχε προγραμματισμένη αναχώρηση στις 7.04 π.μ.

"Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για την καλύτερη διευκόλυνση των πελατών μας με κινητικά προβλήματα έχει δημοσιοποιήσει και ενημερώσει το επιβατικό κοινό ότι είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την εταιρεία 48 ώρες πριν από το δρομολόγιο. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή στους ανθρώπους και στις συλλογικότητες που τους εκπροσωπούν (…)

Ο λόγος για την ύπαρξη της διαδικασίας επικοινωνίας είναι ότι χρειάζεται πρόσθετο προσωπικό και εξοπλισμός (…) Παρόλο που ο συγκεκριμένος επιβάτης δεν ακολούθησε τη ανωτέρω διαδικασία (…)τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ήταν έτοιμα σήμερα να τον εξυπηρετήσουν (…) Επίσης, ο εν λόγω επιβάτης, αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. δικό της ελαφρύτερο αμαξίδιο προκειμένου να διευκολυνθεί η επιβίβασή του στο τρένο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει επιβάτη της, πολλώ δε μάλλον επιβάτη ΑμεΑ και ειλικρινά λυπάται για την ταλαιπωρία που υπέστη" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις