Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής- κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ρύθμιση για την αναδοχή– έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία.

"Μιλούν πολύ για την αγάπη των ομόφυλων ζευγαριών. Εγώ θα ρωτήσω είναι αμαρτία η αγάπη; Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη αλλά εξαρτάται που κατευθύνεται η αγάπη. Η αγάπη στο χρήμα δεν είναι αμαρτία; Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής είναι ή όχι αμαρτία. Την ίδια αγάπη θα μπορούσα να ισχυριστώ πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Όλα αυτά ξεπερνούν πράγματι την λογική μας και έχουν γίνει λογική της παράνοιας", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Κατσίκης επικαλέστηκε το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα όσα έγιναν στη Βουλή με τους ομόφυλους να χειροκροτούν και να αγκαλιάζονται.

"Βιώνουμε την δικτατορία του διαφορετικού, εμένα όμως δε μου βάζει κανείς φίμωτρο, στηρίζω την ελευθερία του λόγου μου και την ελευθερία των ιδεών μου. Αμφισβητώ την καλή πρόθεση των ομόφυλων ζευγαριών να έχουν παιδί. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν την ικανότητα να συνευρίσκονται (-)ουαλικά δεν θέλουν να οδηγήσουν αυτή την ικανότητα στο να αναπαραχθούν αλλά θέλουν να υιοθετήσουν παιδί. Κατά την άποψή μου τα ομόφυλα ζευγάρια δεν δικαιούνται να γίνουν ανάδοχοι παιδιών", υποστήριξε.


Αντιδράσεις από τα κόμματα

Οι δηλώσεις αυτές, προκάλεσαν αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στη Βουλή μίλησε για ρατσιστική και ακροδεξιά ρητορική και την παραλλήλισε με εκείνη της Χρυσής Αυγής.

Προκάλεσε πάντως, χωρίς να πάρει απάντηση, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τα όσα είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Οξύτατη ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής,Παύλος Χρηστίδης.

"Απαράδεκτα, σκοταδιστικά και εκτός κάθε λογικήςείναι όσα είπε ο Κώστας Κατσίκης.Καμία κυβέρνηση με τσίπα δεν θα δεχόταν να έχει στις τάξεις της έναν βουλευτή", τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

"Δηλώσεις που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν",χαρακτήρισε τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

"Μια τέτοια ρητορική την περιμέναμε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήρθε από τον κυβερνητικό σας εταίρο"είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τον θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής.

Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, λέγοντας: "Εμείς δεν λειτουργούμε σε συνάρτηση με το αν έχετε πλειοψηφία, ή όχι, ούτε με τακτικισμούς στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες προοδευτικές αλλαγές βρίσκονται στον πυρήνα των θέσεων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που στέκεται απέναντι σε κάθε διάκριση".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις