Αναδοχή: Η Μάρκου ήταν εισηγήτρια του "Όχι" της ΝΔ, αλλά ψήφισε... "Ναι"!

Αναδοχή: Η Μάρκου ήταν εισηγήτρια του "Όχι"  της ΝΔ, αλλά ψήφισε... "Ναι"!

Πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά η κίνηση της Κατερίνας Μάρκου να υπερψηφίσει το άρθρο 8 που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, ενώ ήταν εισηγήτρια των θέσεων της ΝΔ, η οποία καταψήφισε

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε αναθέσει στην κυρία Μάρκου να εισηγηθεί τις θέσεις του κόμματος για το επίμαχο νομοσχέδιο. Ως εισηγήτρια, η κ. Μάρκου είχε εξηγήσει τους λόγους που η ΝΔ καταψηφίζει την ρύθμιση. Ωστόσο, στην ψηφοφορία δήλωσε υπέρ.

Δηλαδή, η εισηγήτρια πήγε κόντρα στην κομματική γραμμή που ανέλαβε να υποστηρίξει! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση της βουλευτού προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στους βουλευτές όσο και στην ηγεσία του κόμματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτής της ΝΔ ρώτησε τον γραμματέα της Κ.Ο, Κώστα Τσιάρα αν οι διαφοροποιήσεις θα περιοριστούν στις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως που άλλωστε είχαν ενημερώσει για την θετική τους ψήφο.

«Ναι, θα έχουμε 3 διαφοροποιήσεις» φέρεται να απάντησε ο κ. Τσιάρας για να αντιδράσει η κυρία Μάρκου και να πει «4 θα είναι οι διαφοροποιήσεις. Θα ψηφίσω και εγώ».

«Σε ενημερώνω ότι ο πρόεδρος θα καταψηφίσει. Είσαι εισηγήτρια» της εξήγησε ο κ. Τσιάρας αλλά η κυρία Μάρκου ήταν ανένδοτη. «Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Εγώ είμαι Ποτάμι. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;»