Πάνω που είχαν ηρεμήσει τις τελευταίες ημέρες, με μια νέα κίνηση έρχονται να πυροδοτήσουν ξανά ένταση στο Αιγαίο.

Ο λόγος για τους Τούρκους που εξέδωσαν νέα Navtex με τη συμμετοχή και σκάφους του ψευδοκράτους, δεσμεύοντας μάλιστα σχεδόν το μισό Αιγαίο.

Όπως έγινε γνωστό με επίσημη τοποθέτηση του τουρκικού γενικού επιτελείου, η άσκηση είναι «έρευνας και διάσωσης και ονομάζεται Θαλάσσιος Λέων».

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 13-15 Μαΐου στην τουρκική περιοχή έρευνας-διάσωσης, η οποία σύμφωνα με τους τουρκικούς… υπολογισμούς, περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο, καθώς και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr, εκδόθηκε η ναυτική οδηγία 556/18 με την οποία δεσμεύονται δύο περιοχές στο Αιγαίο.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, καθώς επίσης και τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του Ψευδοκράτους.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την άσκηση καλείται να συμμετάσχει σκάφος της Ακτοφυλακής του ψευδοκράτους το οποίο θα φέρει και σημαία του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις