Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δεν αναστέλλει την παροχή ασύλου στον δεύτερο τούρκο στρατιωτικό, όπως ζητούσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που προσέφυγε κατά της σχετικής απόφασης της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου.

Πιο αναλυτικά, το Εφετείο μέχρι και την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης επέβαλε στον Τούρκο μια σειρά από περιοριστικά μέτρα για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα διαμονής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος στρατιωτικός μαζί με ακόμη εφτά είχαν περάσει στην Ελλάδα πριν από 18 μήνες, ζητώντας άσυλο έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

Κατά την απόφαση η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να λάβει τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας– για πρώτη φορά είχαν επιβληθεί από το ΣτΕ για τον πρώτο από τους οκτώ στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο από την Επιτροπή- αλλιώς το Δικαστήριο μπορεί να άρει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο παρέρχεται το 18μηνο για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς και έτσι θα αφεθούν ελεύθεροι, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις