Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον χώρο του ΜΠΛΟΚ 15.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η εκδήλωση περιλάμβανε ιστορικό περίπατο και ξενάγηση από τον αντιπεριφερειάρχη και ιστορικό, Σπύρο Τζόκα, ενώ κατά την απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των αγωνιστών, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατέθεσε στεφάνι, μπροστά από το ΜΠΛΟΚ.

Στη συνέχεια, μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου παρουσίασαν χορευτικό και θεατρικό δρώμενο με θέμα τον αντιφασιστικό αγώνα και η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη «Ρωμιοσύνη» και τον «Επιτάφιο» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και από το «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, που αποδόθηκαν από τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο και τους μουσικούς του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, η εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο του ΑΓΕΕΘΑ υπ/γος Χρήστος Πουλιανίτης, ο εκπρόσωπος ΑΓΕΣ υπ/γος Απόστολος Περβολαράκης, ο εκπρόσωπος του αρχηγού Πολεμικής Αεροπορίας, ταξίαρχος Στέργιος Τσιλίκας, ο αρχιπλοίαρχος Βασίλης Γκούμας, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Σούλος, ο συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Αλέξης Καρατσισκάκης.

Το παρών έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι: Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης καθώς και εκπρόσωποι των δήμων της Δυτικής Αθήνας, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι: Βασιλική Λάσκαρη, Δημήτρης Δημάκος, Αναστασία Στεφανοπούλου, Κων/νος Καράμπελας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις