Σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι «με κλειστά ρολά στο υπουργείο και αστυνομία δε γίνεται διάλογος».

Ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, για μια ακόμη φορά μιλά υποκριτικά για διάλογο με την Αυτοδιοίκηση, όταν είναι αυτός που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει στο γραφείο του τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση στο κράτος, τις οποίες όμως αρνήθηκε να συμπεριλάβει στον «Κλεισθένη».

«Είναι αυτός που κρατά κλειστές τις πόρτες του υπουργείου στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και βάζει να τον προστατεύουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Τα κατεβασμένα ρολά της εισόδου του υπουργείου, στη χθεσινή επίσκεψη των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον υπουργό που δεν έγινε, αποτελούν εικόνα ντροπής για τη δημοκρατία μας.

Λέμε στον κ. Σκουρλέτη ότι με κλειστά ρολά στο υπουργείο και αστυνομία δε γίνεται διάλογος. Καλούμε τον υπουργό να λάβει υπόψη του τις απόψεις των Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας, τα οποία σε συντριπτικό ποσοστό, πάνω από 90%, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο "Κλεισθένης I", καθώς και να ξεκινήσει από μηδενική βάση, ένας ουσιαστικός διάλογος για την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους».

Η ανακοίνωση του Γ. Πατούλη καταλήγει ως εξής: «Η Αυτοδιοίκηση δεν κάνει διάλογο με "το πιστόλι στον κρόταφο" και απειλές του στιλ "ο χρόνος για την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή μετρά αντίστροφα". Περιμέναμε δύο χρόνια να ακούσουμε τις προτάσεις του υπουργείου, ας δώσει τρεις μήνες παραπάνω σε έναν ουσιαστικό διάλογο που θα οδηγήσει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις