Ένας 19χρονος συνελήφθη το απόγευμα, από άνδρες της κρατικής ασφάλειας, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην επίθεση που πραγματοποίησαν μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», το πρωί, σε συμβολαιογραφείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας, για το θέμα των πλειστηριασμών.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έσπασαν με σφυριά τζαμαρίες και προκάλεσαν φθορές στους χώρους του συμβολαιογραφείου, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Χαρακτηριστικό της μανίας με την οποία επιτέθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι και το γεγονός ότι ο ένας από αυτούς σπάζοντας τα τζάμια τραυματίστηκε, αφήνοντας κηλίδες αίματος ακόμη και στα σκαλιά του κτηρίου.

Η επίθεση διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο μέσα σε αυτό το διάστημα τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να ισοπεδώσουν το γραφείο.

Δείτε το βίντεο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνουν:

"Δεν είναι περίοδος για μακροσκελείς θεωρητικές αναλύσεις. Όταν χιλιάδες άνθρωποι της τάξης μας απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών είναι η ώρα για δράση. Όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών θα βιώνουνε και την αντίδραση των από τα κάτω. Σήμερα λίγο μετά της 10 το πρωί επιτεθήκαμε στο συμβολαιογραφείο της Δ.Π.Θ. Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών ήδη από τις αρχές των διαδικασιών. Όσο για τον ισχυρισμό τους πως δε συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς να γνωρίζουν στο συγκεκριμένο γραφείο πως δεν ξεγελιόμαστε και είμαστε πάντα βέβαιοι για τις κινήσεις και τις δράσεις μας".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις