Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της στην Βουλή για την υπόθεση Novartis,ότι "εδώ ρίχνει αυλαία μια κακο-στημένη κι εν τέλει κακο-παιγμένη παράσταση. Ένα πραγματικό πολιτικό φιάσκο.Μια κατασκευασμένη ιστορία, στηριγμένη πάνω σε ένα πραγματικό σκάνδαλο.Μια προσπάθεια κατασκευής γεγονότων και ενόχων, μέσω πρόθυμων πλην ανώνυμων μαρτύρων και βολικών παραδοχών.Μια κοινοβουλευτική παρωδία, με ένα ταιριαστό, άδοξο τέλος".

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε για πόρισμα της πλειοψηφίας το οποίο συνιστά ομολογία της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

"Αφήστε τα παιχνίδια με τους θεσμούς, σταματήστε να προσβάλλετε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών είναι όρος περιφρούρησης της Δημοκρατίας μας", είπε η κ. Γεννηματά.

"Αν είχατε στοιχειώδες αίσθημα πολιτικής ευθύνης θα προκηρύσσατε εκλογές για να επιλέξει ο Ελληνικός λαός ποιον θέλει να είναι στο τιμόνι της χώρας για να την οδηγήσει στην πραγματική, ασφαλή και βιώσιμη έξοδο από την κρίση", τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταφεύγει στη συνωμοσιολογία, τα δήθεν "μαύρα μέτωπα", την επιχείρηση εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, την εύκολη καταδίκη ανθρώπων και συνειδήσεων για να καλύψει την αποτυχία της.

Για την ουσία της υπόθεσης η κ. Γεννηματά μίλησε για υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο ζητώντας να πέσει παντού φως ζητώντας πλήρη διαφάνεια και να αποδοθούν ευθύνες, εκεί που πραγματικά ανήκουν.

"Ναι, λοιπόν, εμείς ζητήσαμε και απαιτήσαμε να λάμψει η αλήθεια, να διαλευκανθεί η υπόθεση. Με τον συνταγματικά επιβεβλημένο τρόπο. Με σεβασμό στη λειτουργία των θεσμών: της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου. Όχι με προγραφές, όχι με συνοπτικές εκτελέσεις. Όχι με fake επιτροπές για το θεαθήναι. Αρνηθήκατε την ουσιαστική έρευνα. Ανοίξατε τον φάκελο της υπόθεσης, για να κάνετε γκρίζα προπαγάνδα και για να έχετε πηχυαίους τίτλους στον κίτρινο τύπο της συγκυβέρνησης. Δεν θέλατε την αποκάλυψη της αλήθειας. Αρνηθήκατε να καλέσετε μάρτυρες. Πήγατε να στήσετε δίκες άλλων εποχών και σας βγήκε πολιτική επιθεώρηση", υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: "Σε αυτό το βρόμικο παιχνίδι σκιών, που εσείς στήσατε, θα είστε απελπιστικά μόνοι. Η Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχωρεί. Καλή σας νύχτα κ. Τσίπρα".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις