Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε πλήρως τη διαφωνία του για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί αναφοράς του όρου Ίλιντεν στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

«Θέλω να ελπίζω ότι είναι προβοκάτσια τα περί Δημοκρατίας του Ίλιντεν και το συζητάτε σοβαρά. Σας μιλώ εγώ που έχω υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Μην παίζετε με ιστορικές, ιδεολογικές αναφορές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε πως πρόκειται για την επιτομή του αλυτρωτισμού καλώντας τον πρωθυπουργό να διαψεύσει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Για την υπόθεση Νοvartis, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί δικανική, πολιτική και θεσμική ήττα, και την κατηγόρησε ότι είπε και συνεχίζει να λέει ψέματα στη Βουλή, συνεχίζοντας να παίζει παιχνίδια εις βάρος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της δημοκρατικής παράταξης. «Στοχοποιείτε τα μη αρεστά σας πρόσωπα. Όλη η βάση της είναι κατά της συναλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε.

Μίλησε για σφετερισμό δικαστικών οργάνων και διαδικασιών, χαρακτήρισε απόλυτο φιάσκο τους χειρισμούς της κυβέρνησης και άκυρη όλη τη διαδικασία και τις καταθέσεις των ανωνύμων μαρτύρων. «Δεν θέλατε την πλήρη διερεύνηση για να μην αποκαλυφθούν οι μάρτυρες, να μην βγει η κουκούλα τους. Θα βγει όμως στην επόμενη Βουλή κι όλα θα κριθούν με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και όσα προβλέπονται από τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου», είπε.

Ακόμη άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη επιλογή του να στείλει στη Βουλή το έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή με το οποίο τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, λέγοντας ότι παραβιάζει τη μυστικότητα των διαδικασιών.

Προειδοποίησε ότι οι πιέσεις και οι εκφοβισμοί σε δικαστικούς λειτουργούς δεν θα αποδώσουν, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Δεν θα περάσει ο σφετερισμός των θεσμών. Υπάρχει πρόβλημα στο κράτος δικαίου. Η καθαρή λύση είναι οι εκλογές. Και μια άλλη κυβέρνηση που θα αναλάβει την ανόρθωση της χώρας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις