Επίθεση από δεκάδες άτομα δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που ήταν παρών στις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Μπροστά στο μνημείο της πόλης, πολλά άτομα άρχισαν να βρίζουν τον δήμαρχο και άρχισε να δέχεται σπρωξίματα και χτυπήματα.

Επιχείρησαν να τον απομακρύνουν, αλλά πετάχτηκαν πολλά μπουκάλια και αντικείμενα, με τον κ. Μπουτάρη σε κατάσταση σοκ.

Πληροφορίες του Seleo.gr, αναφέρουν πως πρόκειται για άτομα που αντιτίθενται στο "Thessaloniki Pride" και διαφωνούν με τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το θέμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Όπως δείχνει βίντεο του site, ορισμένοι από τους δράστες, έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου με το οποίο η ασφάλειά του, φυγάδευσε τον κ. Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ του Seleo.gr

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Την επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου.

"Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης", προστίθεται, "καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας".

Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση.Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: "Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται".

Ο πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε μέσω Twitter:

"Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"" ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με πληροφορίες απόLife-events.grκαι Seleo.gr