Δικάζονται σήμερα τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Voria.gr, κάποιοι από τους φερόμενους ως δράστες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται οι δικηγόροι δύο εκ των τριών κατηγορούμενων επικοινώνησαν με το γραφείο του δημάρχου, μεταφέροντας τις προτάσεις τους.

Ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Την ίδια ώρα, δικηγόρος ενός ακόμα κατηγορουμένου πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη. Ωστόσο, σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή ο δήμαρχος είπε πως το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου: «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, με τον δήμαρχο, καθώς – σύμφωνα με το Voria – ο ανήλικος είναι μέλος της νεολαίας της Χ.Α. και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του 17χρονου αρνείται κάθε σχέση του νεαρού με τη φασιστική οργάνωση.