Μαυρωτάς: Φιάσκο της κυβέρνησης με τον διορισμό γενικών γραμματέων

Μαυρωτάς: Φιάσκο της κυβέρνησης με τον διορισμό γενικών γραμματέων

Για φιάσκο της κυβέρνησης με την τοποθέτηση γενικών γραμματέων κάνει ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σημειώνοντας πως «το ένα «επίτευγμά» τους ακυρώνεται μετά το άλλο».

«To φιλόδοξο πρόγραμμα της απο-πολιτικοποίησης (κατ’ ευφημισμόν βέβαια καθότι το σωστό θα ήταν από-κομματικοποίηση), κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Η πολυδιαφημισμένη «αντικειμενική» και «ακομμάτιστη» επιλογή εκατοντάδων γραμματέων στα υπουργεία σταματάει με πρωτοβουλία των θεσμών!» επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Μετά την βουή που ξεσηκώθηκε και τις συγκεκριμένες και συνεχείς καταγγελίες και από το Ποτάμι, σχετικά με τις φωτογραφικές προκηρύξεις των επίδοξων διοικητικών και τομεακών γραμματέων, που ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των «ημετέρων» και αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις επί του θέματος, περιλήφθηκε ρητή αναφορά στο Staff Level Agreement ότι «τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των γραμματέων θα επανεξεταστούν σε μελέτη η οποία θα εκπονηθεί με την υποστήριξη της τεχνικής βοήθειας του προγράμματος» σημειώνει ο κ. Μαυρωτάς

«Με λίγα λόγια -συνεχίζει- οι κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σταματούν και οι επόμενες παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον».

Ο βουλευτής του Ποταμιού εκφράζει την ελπίδα η κυβέρνηση να δεχτεί τις προτάσεις του κομματός του, καθώς και να προχωρήσει στην πλήρη απόσυρση από τη σχετική διαδικασία και στην αναγνώριση του ΑΣΕΠ ως μοναδικής αρχής που έχει την ευθύνη των προκηρύξεων, της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων της.