Με τη φράση "υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία" απάντησε ο υποψήφιος πρόεδρος της χώρας Μουχάρεμ Ιντζέ από την Κομοτηνή, σε ερώτηση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται εδώ και μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ωστόσο, απέφυγε κάθε άλλη αναφορά για το ζήτημα. Ερωτηθείς για ποιο λόγο επισκέφθηκε την Κομοτηνή, ένα μέρος που δεν έχει ψηφοφόρους, ο κ. Ιντζέ ανέφερε ότι έχει συγγενείς.

Σύμφωνα με το xronos.gr, ο κ. Ιντζέ έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και εκείνος όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφος ανταπέδωσε με μία "καλημέρα" στην ελληνική γλώσσα και ένα "χάρηκα πολύ".

Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας περπάτησε με τα πόδια την απόσταση μέχρι την αυτοαποκαλούμενη "Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής".

Στη διαδρομή, κόσμος τον χαιρετούσε, ενώ στον αύλειο χώρο της νεολαίας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Λίγο πριν απαντήσει σε ερωτήσεις, ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, θέλοντας να δείξει ότι διαθέτει υποστηρικτές εντός της Θράκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος έκανε σύντομη τοποθέτηση στα τουρκικά. Όμως, είχε μεταφραστή όταν δέχθηκε ερωτήσεις κυρίως από Έλληνες αλλά και Τούρκους δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από: xronos.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις