Γεωργιάδης: Η λαϊκή αντίδραση μπορεί να βοηθήσει μια διαπραγμάτευση

Γεωργιάδης: Η λαϊκή αντίδραση μπορεί να βοηθήσει μια διαπραγμάτευση

Την άποψή του σχετικά με τη χρησιμότητα των συλλαλητηρίων ως προς τη διαπραγμάτευση με τρίτους, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η ΝΔ δεν συμμετείχε επισήμως στα προηγούμενα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, αλλά όπως και τότε, βουλευτές και στελέχη της μπορούν ελεύθερα να παρίστανται. Το ότι διεξάγονται συλλαλητήρια πριν δούμε τη συμφωνία δεν είναι βιαστικό. Διότι η ύπαρξη μίας λαϊκής αντίδρασης ενισχύει σε μία τέτοια διαπραγμάτευση τον πρωθυπουργό. Μπορεί κάλλιστα να πει σε όσους του ασκούν πίεση, ότι στην Ελλάδα υπάρχει πίεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικό να έρθει στη Βουλή εγκαίρως η συμφωνία με την πΓΔΜ, εφόσον την έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση: 

«Διαβάζουμε σήμερα ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή. Πρώτα θα τους αφήσει να μπουν στο ΝΑΤΟ και μετά θα το φέρουμε στη Βουλή, όταν αυτοί θα πάνε να κάνουν δημοψήφισμα. Αν το δημοψήφισμα γίνει Σεπτέμβριο, αλλά τα Σκόπια έχουν μπει στο ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, τότε έχει πάρει ο Τσίπρας την ευθύνη μόνος του».

Στο ερώτημα, εάν είναι 'κόκκινες γραμμές' για τη ΝΔ η "μακεδονική εθνότητα" και η "μακεδονική γλώσσα", ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε καταφατικά.