Εξήντα πρόσφυγες έφτασαν στη Σητεία όπου πραγματοποιείται η ταυτοποίησή τους, ο έλεγχος των εγγράφων που διαθέτουν και η εξυπηρέτηση αναγκών τους. Η δημοτική αρχή, τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές συντρέχουν στους παραπάνω δράσεις.

Όλοι οι πρόσφυγες/μετανάστες, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους γυναίκες και εννέα παιδιά, αποβιβάστηκαν χθες από ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Ζάκρου, ο κυβερνήτης του οποίου αμέσως μετά προσπάθησε να κρύψει το σκάφος για να μην εντοπιστεί από τους λιμενικούς.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες/μετανάστες αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρχές για το ιστιοφόρο το οποίο όπως ανέφεραν είχε περίεργη κινητικότητα στη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες σε κολπίσκο της περιοχής από όπου παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Σητεία με λεωφορείο του δήμου,όπου και διανυκτέρευσαν. Λιμενικό σκάφος μετά από έρευνα εντόπισε το ιστιοφόρο αλλά και δύο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν. Αυτή την ώρα γίνεται η προανάκριση ενώ όσοι από τους πρόσφυγες δεν διαθέτουν έγγραφα, θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις