Την άποψη ότι ο κόσμος μέσα από τα συλλαλητήρια βοηθάει την κυβέρνηση «γιατί δείχνει ποια είναι η δική του ευαισθηασία και τα όρια που βάζει» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης.

«Όταν έχεις μια διεθνή διαπραγμάτευση, την αντίδραση του κόσμου την καταγράφουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Έχει σημασία να γνωρίζουν ότι ο λαός έχει αυτή την άποψη γιατί ό,τι αποφασίζεται δεν αφορά μόνο τη σημερινή περίοδο» πρόσθεσε.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή. «Είμαι βέβαιος ότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή για να μπορούμε να έχουμε αυξημένη θέση και παρουσία και στο εσωτερικό και το εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό ο κ. Μπόλαρης είπε «πιστεύω ότι το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική κατάκτηση και μια χώρα που τα κάνει για μικρά και μεγαλύτερα θέματα ανεβαίνει στην κλίμακα της δημοκρατίας. Μακάρι στη χώρα να περάσει η άποψη και να κάνουμε δημοψηφίσματα και στους δήμους και τις περιφέρειες και τα κεντρικά. Δεν το θέτω πάντως για σήμερα».

Ερωτηθείς για την αντίθετη θέση του Πάνου Καμμένου και στην ερώτηση αν θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «στη δημοκρατία και τα σενάρια όλα γίνονται».

Μιλώντας, τέλος, για το ζήτημα της ονομασίας τάχθηκε υπέρ του Σλαβομακεδονία λέγοντας «είναι Σλάβοι μένουν σε ένα κομμάτι της Μακεδονίας και θα μπορούσαμε να το πούμε Σλαβομακεδονία» αν και συμπλήρωσε ότι και το Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία) είναι σλάβικο και αν είναι σύνθετο λύνει τα ζητήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις