Συνεχίζεται η παροχή βοήθειας στους αλλοδαπούς εργάτες γης στην Νέα Μανωλάδα, τα καταλύματα των οποίων κάηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την επανέκδοση των χαρτιών τους.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ιωσήφ Ναμπίλ-Μοράντ (που έχει καταγωγή από τη Συρία), έχουν ήδη στηθεί 86 σκηνές, στις οποίες διαμένουν περισσότερα από 350 άτομα».

Επίσης, προσθέτει ότι έχουν διανεμηθεί στους εργάτες γης από το Μπαγκλαντές ρούχα, υπνόσακοι, καθώς και είδη προσωρινής υγιεινής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ουσιαστικά πρόκειται για ενέργειες που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των εργατών γης, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της στέγασης».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, το ζήτημα της στέγασης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Αθήνα Γιασίμ Ουντίν, ο οποίος επισκέφθηκε την Νέα Μανωλάδα και ευχαρίστησε όσους φρόντισαν να παρείχαν βοήθεια στους συμπατριώτες του.

Όπως ανέφερε ο Ιωσήφ Ναμπίλ-Μοράντ, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνουν συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να αναζητηθούν λύσεις για το θέμα της στέγασης, όσων εργάζονται στις καλλιέργειες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι εποχιακά εργαζόμενοι έρχονται στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ηλείας κάθε Οκτώβριο και φεύγουν περί τα τέλη Μαΐου, αναζητώντας άλλη εργασία, ενώ οι αλλοδαποί που μένουν όλο το χρόνο, φθάνουν τους 700.

Όσον αφορά στο ζήτημα της επανέκδοσης των χαρτιών που κάηκαν, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους αλλοδαπούς ξεπερνούν τις 80 και αναμένεται να αποσταλούν άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο.