Με την πορεία προς το κοινοβούλιο ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και σωματεία, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την Δ' αξιολόγηση που ψηφίζεται στη Βουλή.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή, ενώ η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί να «να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της δ΄ αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22» και να καταργηθούν «όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και των τριών μνημονίων και ο νόμος – λαιμητόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις», ενώ διεκδικεί «μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας».

Συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων, πραγματοποίησαν και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, το Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που διαψεύδουν την κυβέρνηση όσον αφορά τα περί επαναφοράς των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μετά το τέλος των μνημονίων, αντιθέτως ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, επαναφορά και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, καθώς και να μη γίνεται κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου οι διαδηλωτές έμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις