«Τεράστιους πολιτικούς απατεώνες» χαρακτήρισε τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια, στη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε προσωπικά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος λέγοντας ότι «έκανε πολιτική καριέρα με τους Αγανακτισμένους» ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, δέχεται σήμερα τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ.

«Γίνονταν μάχες για το αγγλικό δίκαιο του PSI, προδότες μας ανέβαζαν, προδότες μας κατέβαζαν. Σήμερα όχι μόνο αγγλικό δίκαιο έχετε, αλλά παρέχετε και 25 δισ. περιουσία του δημοσίου ως εγγυήσεις του Υπερταμείου. Αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε σήμερα συγγνώμη; Εσείς κύριε υπουργέ των Οικονομικών ήσασταν στο τραπεζάκι με τους Αγανακτισμένους και κάνατε πολιτική καριέρα με το 'δεν χρωστάω – δεν πληρώνω'. Θα ήταν γενναία πολιτική πράξη να ζητήσετε συγγνώμη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στις διατάξεις για τα διόδια λέγοντας ότι «στη χώρα αυτή πήγαινε ο κ. Τσίπρας και σήκωνε τις μπάρες με το δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη» αλλά «σήμερα τα διόδια διπλασιάζονται στην Εγνατία και τριπλασιάζονται στην υπόλοιπη χώρα».

«Είναι ή δεν είναι μέσα στο Μεσοπρόθεσμο η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του προϋπολογισμού και του ΑΕΠ; Έχετε το θάρρος να εξηγήσετε στους βουλευτές σας ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι η μείωση των συντάξεων από 1.1.2019 και την ξαναψηφίζετε σήμερα;», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Πώς αισθάνεστε τώρα που ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να κάνει μια συμφωνία με τα Σκόπια με αποκλειστικό σκοπό την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ; Εσείς που λέτε στη συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ατλαντική συμμαχία πρέπει να καταργηθεί; Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες είστε. Έπρεπε να έρθει η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να μας δώσει συγχαρητήρια η ατλαντική συμμαχία. Ο λαός θα σας δώσει σύντομα την απάντησή του για την προσβολή στη συλλογική του μνήμη».

Πηγή: ΑΜΠΕ