Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης, καθώς στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας), στο Ζάππειο. Μάλιστα, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την διοργάνωση του συνεδρίου, καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», η οποία εξασφάλισε την πραγματοποίηση του συνeδρίου.

Το συνέδριο «Η Ευρώπη Των Γεύσεων–Ελλάδα: Τουρισμός–Οίνος–Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει και μία μεγάλη έκθεση για τη διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται, από τις περιφέρειες και τους δήμους, η ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Σε αυτά τα δεδομένα και τις διάφορες αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής ανάπτυξης και της παραγωγής, θα αναφερθούν η πολιτική ηγεσία, οι τοπικές αρχές, αλλά και οι παραγωγικοί φορείς και οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας.

Στο προηγούμενο συνέδριο, το 2017, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κόρδοβα της Ισπανίας, βασικό αντικείμενο ήταν ο συνδυασμός τού οίνου και της γαστρονομίας. Σε αυτό το συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι και περισσότεροι από 100 σύλλογοι και φορείς, από περίπου δέκα ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μεγάλη αντίστοιχη συμμετοχή είχαν και τα άλλα συνέδρια της CEUCO.

Ο πρόεδρος της CEUCO, Carlos Martin Cosme, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες γαστρονομίας και γευσιγνωσίας της Ευρώπης, ο ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα, δήλωσε ότι χάρηκε ιδιαίτερα που οι σύνεδροι επέλεξαν τη χώρα μας για την επόμενη διοργάνωση.

Το 16ο συνέδριο θα φιλοξενήσει κυρίως τοπικά πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα, τοπικά εδέσματα, όλα τα ποτά και βέβαια τη μεγάλη γκάμα των ελληνικών κρασιών. Θα υπάρξει ειδική αναφορά και παρουσίαση όλων των στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει την υγεία και τη μακροζωΐα, αλλά και τοπικών διατροφικών συνηθειών και προγραμμάτων.

Οι παρουσιάσεις θα συνδυαστούν με την προβολή και προώθηση διατροφικών προϊόντων, ποτών και εδεσμάτων, αλλά και την προβολή του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε αναπτυσσόμενη ειδική-εναλλακτική μορφή και στηρίζεται στο πλαίσιο της πολιτικής τουρισμού 365 ημερών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις