«Βόμβα» πυροδότησε ο Δημήτρης Καμμένος μόλις λίγες ώρες μετά το «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που οδήγησε και στη διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, πριν τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

«Συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του κυρίου Κοτζιά στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, αλλά χρειαζόμασταν 50 υπογραφές και δεν τις είχαμε, όπως δεν είχαμε και χρόνο να αναζητήσουμε στηρίγματα αλλού» ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Καμμένος και συνέχισε λέγοντας ότι «το κείμενο θα έπρεπε να έρθει στη Βουλή. Δεν έπρεπε να δοθεί εξουσιοδότηση στον κύριο Κοτζιά για να το υπογράψει, μετά ίσως είναι αργά για καταψήφιση».

Αναφερόμενος στη δική του ψήφο, τόνισε ότι «κοιμήθηκα πολύ καλά χθες και σήμερα νιώθω ανεξάρτητος Έλληνας. Οι σημαίες της Μακεδονίας πρέπει να κυματίζουν μεσίστιες σήμερα».

Παρά τη διαγραφή του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να πει κακό λόγο για τον Πάνο Καμμένο και ότι θα ήθελε να διατηρηθεί η φιλία που τους συνδέει.

«Δεν θα μιλήσω ποτέ εναντίον του Καμμένου ούτε θα αποκαλύψω συζητήσεις. Τίμησα τους ΑΝΕΛ και με τίμησαν. Δεν χρειάζονται ακρότητες. Σήμερα αισθάνομαι πραγματικά Ανεξάρτητος Έλληνας. Πολλοί συντονιστές των ΑΝΕΛ δηλώνουν παραίτηση σήμερα. Αυτό το κόμμα ξεκίνησε με πολλή αγάπη για την πατρίδα. Είμαι όμως ενάντια στον διχαστικό λόγο».

Κλείνοντας και σχολιάζοντας διάφορα σενάριο μεταγραφής του, υποστήριξε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν κάνει «κανένα άνοιγμα πόρτας σε άλλο κόμμα»!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις