Για μια ακόμη φορά, την τέταρτη κατά σειρά, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης, που υπέβαλαν για τους πελάτες τους οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Το αίτημα κατετέθηστο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα.Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτή τη φορά ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο ανοιχτά για ενδεχόμενο δόλο των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ύποπτη την είσοδό τους σε τουρκικό έδαφος καθώς- είπε- θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν ψηφιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων και δεν αποκλείεται να τους προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες.

Από την πλευρά τους, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν σκοπό να διαπράξουν έγκλημα και πως δεν είχαν δόλο.

Στις νέες φωτογραφίες και βίντεο που έδωσαν τουρκικά ΜΜΕ στη δημοσιότητα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εμφανίζονται σε καλή κατάσταση.

Σιδηροδέσμιοι και με τους αστυνομικούς να τους κρατούν με τα χέρια τους περασμένα μέσα από τα δικά τους, οι δύο στρατιωτικοί μεταφέρονται στο δικαστήριο, όπου άκουσαν για τέταρτη συνεχή φορά την απόρριψη του αιτήματός τους για αποφυλάκιση.

Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Το αίτημα κατατέθηκε στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα καιεξετάστηκε νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν λόγω των τουρκικών εκλογών την Κυριακή.

Το κατηγορητήριο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και θα πρέπει να περάσει ένας ολόκληρος μήνας πριν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών έχουν δικαίωμα να καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται πως αναμένεται να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή,με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Τουρκία, προκειμένου να έχουν διεύθυνση μόνιμηςκατοικίας εκεί, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει την απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκισή τους.

Τα προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με το αιτιολογικό ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία ενώ, όπως τονιζόταν, η Δικαιοσύνη δεν είχε ακόμη εξετάσει τα «ψηφιακά στοιχεία» που είχαν κατασχεθεί από αυτούς.

Ωστόσο, ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις