Ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Βόλο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά έχει ακόμα ελπίδα να τα καταφέρει χάρη σε έναν οδηγό απορριμματοφόρου.

Αν ο Χρήστος Οικονόμου δεν βρισκόταν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, ο άτυχος άνδρας δεν θα είχε καν την ευκαιρία να δώσει αυτή τη μάχη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος Βόλου», ο κ. Οικονόμου και δύο γυναίκες συνοδοί (Σοφία Μαχαίρα και Γιασεμή Τσακμάτα), εργάζονταν και βρίσκονταν δίπλα από την παραλία Σουτραλί όταν «είδαμε έναν άνδρα να επιπλέει στη θάλασσα μπρούμυτα ένας άνθρωπος. Δεν φαινόταν να κολυμπά. Κατέβηκα από το απορριμματοφόρο και τον φώναξα δύο φορές. Δεν έδωσε σημεία ζωής. Δεν το σκέφτηκα.

Μπήκα στη θάλασσα, κολύμπησα μέχρι να τον φθάσω και τον έβγαλα σιγά – σιγά έξω. Δεν είχε τις αισθήσεις του, ήταν όμως ζεστός. Τον γύρισα στο πλάι, του έκανα μαλάξεις μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Προσευχόμαστε να γίνει καλά», ανέφερε ο Χρήστος Οικονόμου. Ο ίδιος δεν χαρακτηρίζει ηρωική την πράξη του.

«Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας και αισθάνομαι πολύ καλά γι’ αυτό», δηλώνει ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είχε και σημαντική βοήθεια από τις συνοδούς καθώς όση ώρα πάλευε να σώσει τον ηλικιωμένο, αυτές φρόντισαν να φωνάξουν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει αμέσως και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η ηρωική του πράξη «ανάγκασε» τον δήμο Βόλου να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια το πλήρωμα του απορριμματοφόρου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που εκτελούσε σήμερα το πρωί την αποκομιδή στην περιοχή του Σουτραλί, για την ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε ανασύροντας από τη θάλασσα συμπολίτη που κινδύνευε άμεσα με πνιγμό, αλλά και διατηρώντας τον στη ζωή παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την παραλαβή του από το ΕΚΑΒ και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Τέτοιες ενέργειες ανθρωπιάς και αλτρουισμού αξίζει να προβάλλονται και να αποτελούν παράδειγμα για μίμηση απ’ όλους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις