Με έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα πολιτών κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, συνδυάστηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κιλκίς.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ ήταν άκρως σημειολογική με φόντο τις εξελίξεις στο Μακεδονικό και με σαφή τη θέση του πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην επικύρωση της συμφωνίας που υπογράφηκε την προηγούμενη Κυριακή στις Πρέσπες και πρόκειται να φτάσει για κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Εκατόν πέντε χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες του 20ού αιώνα. Επισκέπτομαι τη Μακεδονία σε μία συγκυρία συναισθηματικά φορτισμένη. Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει. Τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία αφορά από το Κιλκίς ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 105 χρόνων από τη μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στο στρατιωτικό μουσείο για την μάχη του Κιλκίς, η οποία έγινε τον Ιούνιο του 1913.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Μάχης και παρακολούθησε την Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε επιπλέον και τη Λέσχη Αξιωματικών στο Κιλκίς όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους αξιωματικούς που υπηρετούν στις μονάδες του νομού.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεταξύ άλλων υποδέχθηκε και ο πρώην βουλευτής του νομού Κιλκίς με τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές μετά το σύντομο πέρασμα του από τον ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται ότι κατά την κατάθεση στεφάνου αποδοκιμάστηκε από μερίδα συγκεντρωμένων ο εκπρόσωπος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνέδριο «Export Summit VΙ» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις