Είστε ακατάστατη; Τότε μάλλον είστε και κουρασμένη αφού σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου St. Lawrence της Νέας Υόρκης, οι άνθρωποι που έχουν υπνοδωμάτια ακατάστατα και βρώμικα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τους πάρει ο ύπνος, από εκείνους με καθαρά και τακτοποιημένα. Αυτό σημαίνει πρακτικά λιγότερος ύπνος.

Επιπλέον, όσο πιο κουρασμένες είστε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τακτοποιήσετε και να καθαρίσετε την επόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται. Κάτι που καθιστά την κρεβατοκάμαρα σας ολοένα και πιο «αφιλόξενη» γεγονός που πυροδοτεί ακόμη περισσότερο στρες.

Οι ψυχολόγοι επίσης διευκρινίζουν ότι: «Οι ακατάστατοι άνθρωποι έχουν συνήθως προβλήματα με τη λήψη αποφάσεων αλλά και με την εκτέλεσή τους. Επιπλέον ο κακός ύπνος είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή και στην αποτελεσματικότητα να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας».

«Έτσι, εάν ζείτε μέσα σε ακατάστατα δωμάτια, αν κοιμάστε σε ένα κρεβάτι που δεν είναι καλοστρωμένο και καθαρό, τότε διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για γνωστικές δυσλειτουργίες, κατάθλιψη και άγχος που μπορούν να αυξηθούν, καθώς η ποιότητα του ύπνου επιδεινώνεται».

Η λύση μάλλον μονόδρομος: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην τακτοποίηση του χώρου σας για να είστε ξεκούραστες αλλά και χαρούμενες!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις