«Για να λειτουργήσει η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση θέλει νέα μυαλά. Μία νέα αντίληψη συνεργασίας, σύνθεσης και διαβούλευσης» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του.

Ο κ. Σκουρλέτης εξηγεί στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr πως κατανοεί «ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο γι' αυτούς οι οποίοι είναι προσκολλημένοι σε μονοπαραταξιακές λογικές και βρίσκονται οχυρωμένοι πίσω από πλασματικές πλειοψηφίες, αυτές που τους χάριζε το σημερινό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα».

Για τη στάση της ΚΕΔΕ έναντι του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη», την κατηγορεί ότι «έχει τοποθετηθεί επισήμως με έναν αλλοπρόσαλλο και αντιφατικό τρόπο», καθώς «από τη μία έχει ζητήσει να αποσυρθεί πλήρως το νομοσχέδιο, διότι κατά τη γνώμη της δεν αποτελεί βάση συζήτησης, από την άλλη, διαπιστώνοντας ότι αυτή η στάση δεν έτυχε της αποδοχής της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων και των αιρετών, καταθέτει αποσπασματικές προτάσεις, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να είναι συγκεκριμένη».

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ αποφάσισε να διαθέσει δημόσιο χρήμα (300.000 ευρώ) για να διαφημίσει την αντίθεσή της στον «Κλεισθένη», ενώ εκτιμά ότι αυτή η ενέργεια «εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, καθώς και προσωπικές επιδιώξεις της σημερινής της ηγεσίας».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει, ακόμη, ότι στο πλαίσιο του νέου κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων (1:1) από το 2019, το υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι δήμοι με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, μηχανικούς, οικονομολόγους κ.ά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις