Η Ελλάδα είναι ένας «πυλώνας σταθερότητας» σε μια ταραγμένη περιοχή και μια σταθερά φιλοευρωπαϊκή δύναμη σε καιρούς ευμετάβλητους όσον αφορά τη διαμόρφωση πολιτικής στην ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι ότι η Ελλάδα ήταν για περισσότερο από πέντε χρόνια μέρος του προβλήματος στην Ευρώπη, τώρα είναι μέρος της λύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η απειλή για την Ευρώπη είναι αυτές οι λαϊκιστικές, ακροδεξιές δυνάμεις που τώρα αναδύονται», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική απειλή που αντιμετωπίζουμε τώρα με την προσφυγική κρίση. Αυτό το μοντέλο ή η 'ομάδα' που λέει, εάν αυτό το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο σπίτι μας, δεν θέλουμε να συμβάλουμε στην εξεύρεση λύσεων».

Ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι σταθερά εντός του «ευρωπαϊκού πλαισίου», δήλωσε. «Είμαι, ας πούμε, στην αριστερή πλευρά του πλαισίου. Κάποιος άλλος είναι στο κέντρο, στα δεξιά, αλλά είμαστε όλοι στο ίδιο πλαίσιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι επιδόσεις της κυβέρνησής του ενισχύουν τον «γεωπολιτικό ρόλο» της Ελλάδας. «Καταφέραμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους και να δημιουργήσουμε νέους εταίρους στην περιοχή», είπε.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κάνει», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο χρέος της χώρας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αδυναμία στη δημόσια διοίκηση είναι μια «σημαντική ασθένεια» που έχει συνεισφέρει στην κρίση και την οποία η κυβέρνησή του εργάζεται για να θεραπεύσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις